Wij zetten ons in voor wijken waar bewoners zelf de handen uit de mouwen steken en naar elkaar omkijken. Die bewoners willen we beter leren kennen. We willen hun ruimte voor hun initiatieven bieden. Alleen wanneer we in verbinding staan met onze bewoners weten we wat er leeft en wat er nodig is om hen gelijke kansen te bieden. Per buurt bekijken we wat er nodig is om dit te bereiken. We hebben een signalerende rol bij sociale vraagstukken achter de voordeur. We werken nauw samen met partners in het maatschappelijk middenveld om mensen gericht te kunnen doorverwijzen of hulp aan te bieden. Partners die echt het verschil kunnen maken, met wie we inzichten kunnen delen en van wie we kunnen leren.
Doelgroepen in balans
Segregatie kunnen we voorkomen door in wijken met veel sociale huurwoningen onze woningvoorraad te verminderen, dure huurwoningen voor middeninkomens toe te voegen en op andere (uitbreidings)locaties sociale huurwoningen toe te voegen. In de toewijzing aan bijzondere doelgroepen (vergunninghouders, uitstroom maatschappelijke opvang) hanteren we het principe van spreiding over de wijken en kernen en zoeken we naar een geschikte woonomgeving. Onderhoud aan en verbeteringen van onze woningen willen we, waar mogelijk, combineren met maatregelen die de kwaliteit en veiligheid van de directe woonomgeving vergroten.
Zichtbaar in de buurt
Om te weten wat er leeft en in verbinding te komen met onze bewoners, vergroten we onze zichtbaarheid en aanwezigheid in de wijk. Dit doen we door:
- de inzet van een (sociaal) wijkbeheerder;
- de inzet van onze klantcoach als spin-in-het-web en samen met de wijkbeheerder, het aanspreekpunt voor onze bewoners, bewonerscommissies en partners op gebied van leefbaarheid.